2009-12-15 16:49:06• hírek • Szatmar.ro

Románia is ikszelt Dél-Koreával

fotó: handball.hu
fotó: handball.hu

Magyarország négy góllal verte Kínát és egy ponttal Románia mögé szorult.

A Kínában zajló 19. női kézilabda-világbajnokság utolsó középdöntőbeli fordulójában Magyarország 25-21 arányban legyőzte Kínát, így a kilencedik helyért játszhat majd. Románia ezzel szemben nem bírt Dél-Koreával (34-34), így a hetedik pozíció lehet az elérhető cél.

Dél-Korea után újabb dél-kelet-ázsiai ellenfél, a házigazda Kína volt Magyarország ellenfele kedden. A találkozó szokatlanul sok hetessel kezdődött, így a hetedik percben Tóth Tímea és Li Vej-vej egyaránt három góllal állt, a magyar válogatott pedig 4-3-ra vezetett. Nem sokáig, mivel Kína 6-5-re fordított és bizony szükség volt Herr Orsolya védéseire, hogy ne lépjenek meg. Gyorsan magához tért a magyar csapat, vissza is vette a vezetést és 13-8 után 14-10-es előnnyel zárta az első félidőt.

A szünet után sem változott sok minden, mindkét gárda sok hibával játszott, de a legfontosabb, hogy Magyarország tartotta előnyét. Az 50. percben 21-18-nál egy kis rövidzárlat állt be, a kínaiak feljöttek 21-21-re. Ekkor Mátéfi Eszter időt kért, ami hatott: a hazaiak több gólt nem dobtak, a magyarok pedig 25-21-re nyertek. Ez azt jelenti, hogy Magyarország négy pontot szerzett a középdöntőben, ám ezzel is csak az ötödik helyen végez és csütörtök reggel 7.30-kor Ausztriával csap össze a kilencedik helyért.

Románia szintén egy dél-kelet-ázsiai ország nemzeti csapatával, méghozzá Dél-Koreával csapott össze. Azzal a gárdával, amellyel vasárnap Magyarország 28-28-as döntetlent ért...Kifejezetten rosszul kezdődött a találkozó a románoknak, hisz Neagu már a második percben súlyos sérülést szenvedett, le kellett cserélni. Talán ezt a sokkhatást használták ki a koreaiak, akik 3-0-ás vezetésre tettek szert. Bár Románia 5-3-ra fordított, az első félidő az ázsiaiaké volt, akik 9-8-ra visszavették a vezetést, a szünetig pedig 19-13-as előnyt dolgoztak ki.

A második félidő elejét viszont remekül kezdte a román csapat, amely javított a szünet előtt bemutatott, csapnivaló védekezésén: tizenhárom perc alatt feljöttek ugyanis 19-22-re. Ezt követően egy-két gól volt a különbség a két csapat között, a román válogatott pedig az 58. percben 32-32-nél egyenlített.

Az utolsó két percben a koreaiak kétszer szereztek vezetést, a románok ugyanannyiszor egyenlítettek, így a döntetlen (34-34) után a negyedik helyen zárták a csoportot 4 ponttal és csütörtökön a hetedik helyért játszhatnak Németországgal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: